★ CITYTRIP PRAAG ★ Verblijf, vervoer en tips!

Gezien ik mijn ouders en vriend mee heb genomen naar Edinburgh, Schotland in september 2018, wilde ik heel graag mijn zusje ook een nieuwe stad laten zien. Ik nam haar, haar vriend en mijn vriend mee naar Praag. Midden december was het eindelijk zover en vlogen wij vanaf het vliegveld in Eindhoven naar Tsjechië! We hadden de auto geparkeerd nabij het vliegveld, 4 frappuccino caramel besteld bij de Starbucks, een foto gemaakt met Enzo Knol én de reis kon beginnen!

AIRPORT EINDHOVEN – PARKEREN

Op het vliegveld in Eindhoven is alles goed geregeld en overzichtelijk, omdat het vliegveld redelijk klein is. Vanaf dit vliegveld vloog ik voor het allereerst in mijn leven (3 jaar geleden). Je hebt vele mogelijkheden om je auto te parkeren. Ik had onze parkeerplaats geregeld via eindhovenairport.nl

APPARTEMENT

Toen wij rond 15:00u waren geland in Praag, was het tijd om de bus te pakken naar het centrum. We verbleven in het appartementencomplex van CitySpot Prague. Dit appartementencomplex was heel centraal gelegen. Het lag dichtbij het trein- en busstation van Praag én heel dicht bij het centrum van de stad! De incheck verliep soepel en het personeel was super vriendelijk. Toen we ons verblijf binnenliepen, kwamen wij wel voor een gekke, maar leuke verrassing te staan; we sliepen met ons vieren op 1 slaapkamer. Nu vonden wij dit helemaal prima voor 2 nachtjes en was het ook hartstikke gezellig, maar als je dit niets vind, moet je hier even goed op letten bij het boekingsproces. Het appartement was goed onderhouden en de bedden lagen heerlijk!

OMGEVING

Ik vind Praag echt een hele mooie historische stad. Wij zaten met ons appartement erg dicht bij het ‘nieuwe’ centrum. Hier waren ontelbaar veel winkels te vinden, maar als je door een paar smalle steegjes wandelt, kom je vanzelf uit bij het prachtige ‘oude’ centrum. Persoonlijk vind ik het echt heel leuk om juist het oude gedeelte van steden op te zoeken. Hier kun je ook de mooiste foto’s maken en je bent daar op het juiste adres voor de gezellige barretjes en restaurantjes.

FAVORIETE PLEK

Mijn favoriete gedeelte van Praag was toch wel het oude stadsgedeelte. Ik kon niet genoeg krijgen van alle mooie gebouwen en van de omgeving, maar ook het nieuwe gedeelte is de moeite waard om te bezoeken, als je van shoppen houd! Daarbij waren wij ook tijdens de kerstperiode in Praag en dit maakte het allemaal nog mooier.

OPENBAAR VERVOER

Het openbaar vervoer van en naar het vliegveld is prima geregeld! Als je het vliegtuig uitstapt en naar de bussen toeloopt, moet je er goed op letten dat je géén kaartje uit 1 van de automaten koopt, maar gewoon bij de buschauffeur zelf. Pak de bus AE Letiště en voor nog geen €3,00 ben jij binnen 30 minuten in het centrum van Praag.

TIPS

  1. Pin geld bij een officiële bank! Neem nooit geld op uit 1 van de ATM’s en ook zeker niet op het vliegveld zelf. De wisselkoers is hier namelijk écht heel erg slecht.
  2. Probeer tijdens je citytrip het openbaar vervoer eens uit! Normaal gesproken pak ik snel een taxi als ik in een onbekende stad ben, maar met Google Maps kun je precies zien welke buslijn je moet pakken en zo zie je ook meer van de omgeving!
  3. In Tsjechië betaal je met Kronen. Download de Douane Reis App, zodat je gemakkelijk en snel kunt omrekenen hoeveel euro je daadwerkelijk betaalt.

Wij hebben het echt heel erg naar ons zin gehad in Praag! Heb je vragen? Stel ze gerust in de comments of stuur mij een mailtje.

Liefs!
★ YOU MIGHT ALSO LIKE ★
NEW! 🥰 iDeal Of Sweden × Valentine’s Day 2020 | 15% kortingscode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s