★ TRAVEL TIP! ★ Puerto del Carmen – Lanzarote

Daar ben ik weer! Ongeveer een week geleden kwamen wij weer thuis na een super vakantie op het Canarische eiland Lanzarote!

Puerto del Carmen en haar zandstranden

Wij verbleven in Puerto del Carmen, de grootste badplaats van het eiland.
Puerto del Carmen is dé plek om jouw vakantie te vieren op het eiland Lanzarote. Puerto del Carmen is heel centraal gelegen en op slechts 10 minuten gelegen van het vliegveld in Arrecife en dat betekend dat je na de vliegreis van ruim 4,5 uur niet meer zolang in de auto hoeft te zitten naar jouw bestemming. De stranden van Puerto del Carmen zijn kilometers lang, waardoor je nooit dicht op elkaar hoeft te liggen. Het zeewater is heel helder en hierdoor kun je super goed snorkelen.

De vliegreis en temperaturen

Om 7:00u ’s ochtends vlogen wij van Amsterdam Schiphol Airport naar Arrecife, Lanzarote. Toen wij aankwamen rond 11:00u in de ochtend (lokale tijd) op het eiland was het enorm bewolkt, 15 graden en jawel, het regende. Terwijl iedereen in het vliegtuig hierover in paniek was, werden wij al gauw gerust gesteld door de lokale bevolking: de regen is zeldzaam, maar de temperatuur op dit is normaal.

Iedere ochtend was het tot een uurtje tot 11:00u heerlijk ‘koel’ op het eiland. Na 11:00u ging de temperatuur stijgen en was het rond 15:00u in de middag gemiddeld 37 graden. Rond een uurtje of 21:00u koelde het weer af en zo kon je in de nacht heerlijk slapen. Over het algemeen hadden wij erg goed weer. Af en toe was het deels bewolkt, maar dit is totaal niet erg op dit eiland. Vergis je trouwens niet! Zelfs wanneer het dicht bewolkt is kun je je huid flink verbanden. Smeer je dus altijd goed in.

Ons verblijf

Wij zijn verbleven in het appartementencomplex ‘Labranda Playa Club’. Wij hadden een super leuk en typisch spaans appartementje met een ruim balkon. Het personeel was zeer vriendelijke en er hing een goede sfeer. Er werd iedere dag schoongemaakt en het appartement zelf was ook erg goed onderhouden.

Winkelen en restaurantjes

In Puerto del Carmen ben je op de juiste plek als jij houdt van winkelen. Puerto del Carmen heeft een oneindig lange boulevard met ontelbaar veel winkeltjes. Langs de boulevard kom je veel souvenir-, Aloë Vera-, kleding-, en parfumerie winkels tegen. De prijzen liggen flink lager in de parfumeries in vergelijking met de prijzen in Nederland. Let wel op dat je je parfum niet té goedkoop koopt, want er zitten ook een paar winkels tussen met nep artikelen.
Restaurantjes zijn er ook genoeg! De prijzen liggen een stuk lager in vergelijking met de prijzen in Nederland. Onze aanraders: ‘Enjoy Asian’ voor heerlijk eten en ‘La Delicatezza’ voor de beste cocktails van het eiland.

Auto huren

Je kunt in Puerto del Carmen zelf een heleboel excursies boeken, maar Lanzarote is écht een prima eiland om zelf op pad te gaan met een huurauto. Wij hebben 3 dagen een auto gehuurd om het eiland zelf te gaan verkennen. Wij zijn 1 dag naar het zuiden en westen gereden, 1 dag naar Costa Teguise en 1 dag naar het noorden. Ik raad je aan om wél een auto’tje te huren met wat PK’s, want soms moet je een berg van maar liefst 361 meter op rijden en dan voel je je wel wat ‘safer’ in zo’n auto.

Hotspots – What to do?

  • Los Herveridos
  • El Golfo
  • Papagayo Beach
  • De markt in Teguise (zondag)
  • Bezoek Playa Blanca
  • Bezoek Costa Teguise en ga een dagje aan het strand liggen
  • Bekijk de – albino kreeftjes – in Los Jameos Del Agua
  • Timanfaya

Wij hebben het heel leuk gehad op Lanzarote. Ik kan iedereen het aanraden om hier een week naartoe te gaan. Het klimaat is heerlijk, de mensen zijn heel gastvrij en er valt genoeg te doen en zien!

Op welk Canarisch Eiland ben jij al eens geweest?

Liefs,|Lanxarote Puerto del Carmen

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s