Excursies en dagjes weg ✯ Mallorca ✯

Ben jij op het Spaanse eiland Mallorca en ben jij opzoek naar een aantal leuke tips om te gaan doen? Dan heb ik goed nieuws voor jou, want hieronder heb ik een aantal leuke (mid)dagjes weg voor jou op een rijtje gezet.

De tips zijn gebaseerd op een vakantie in het prachtige plaatsje ‘Cala d’Or’ maar ook zeker van toepassing op een vakantie in de omgeving. 

WAT GAAN WE DOEN VANDAAG?

 • Bezoek een andere baai: wanneer je in Cala d’Or verblijft, zit je vast en zeker nabij een prachtige baai, maar heb je de baaien in de omgeving ook al verkend? Pak Google Maps erbij en bekijk welke baaien er dicht bij jou in de buurt liggen. Mijn favoriete baaien: Cala Gran, Cala d’Or en Cala Egos
 • Neem een kijkje bij de haven: op circa 15 minuten loopafstand tref je de haven van Cala d’Or met haar prachtige boten en heerlijke restaurantjes en barretjes. Bewonder de vele boten en geniet van een lekkere cocktail!
 • De Starfish boot: je hebt hem vast al een paar keer per dag voorbij zien komen, de ‘STARFISH BOOT’! Je kunt verschillende tripjes boeken met de Starfish naar bijvoorbeeld een schattig vissersdorpje of het prachtige natuurgebied ‘Cala Mondrago’ – Je kunt een kaartje kopen aan het begin van het strand.
 • Snorkelen: vorig jaar hebben Didier en ik onze snorkelmaskers van de Decathlon meegenomen naar Cala d’Or en dit is écht een aanrader! Persoonlijk ben ik geen fan van het ‘ouderwetse’ snorkelen met een snorkel in mijn mond, maar dit snorkelmasker is ideaal om de onderwaterwereld te verkennen! Je kunt deze snorkelmaskers vaak ook bij 1 van de supermarkten in de omgeving kopen.
 • Midgetgolf:  midden in het centrum  kun je de midgetgolf baan van Cala d’Or vinden. Erg leuk om in de avond te doen, nadat je een cocktail gedronken hebt bij de Mabu-Hay Bar!
 • Palma de Mallorca: als je in Mallorca bent, moet je een dagje naar de hoofdstad ‘Palma’ zijn geweest! Je kunt met het openbaar vervoer naar Palma, maar je kunt vaak ook bij je reisleiding een trip boeken.
 • Speedboat: in de haven van Cala d’Or kun je Seariders vinden. Bij Seariders kun je verschillende boottripjes boeken, waaronder een tripje met de speedboat. Tijdens deze trip stop je ook nog in de baai van Cala Mondrago, zodat je daar even lekker kunt afkoelen in de zee! (vergeet je snorkelset niet mee te nemen)
 • Huur een bootje: in de haven van Cala d’Or kun je verschillende botenverhuur bedrijfjes vinden. Loop een rondje en kijk wat bij jou past. Let op: ga met een kleine boot niet de bocht om van een andere baai, wanneer de wind te sterk is. Verder: SUPER LEUK! Zie hier mijn ervaring: Solyvidaboats Cala d’Or – Bootje huren zonder vaarbewijs
 • Bezoek een markt: Mallorca heeft veel verschillende marktjes, vraag aan de receptionist in het hotel welke markt er vandaag is en ga opzoek naar de beste deals! Mijn favorieten: Sineu (woensdag), Cala Egos 
 • Bezoek een show bij Ola Es Ravells d’Or: het appartementencomplex waar wij een aantal jaar geleden in verbleven, hebben iedere avond een fantastische show op de planning! Iedereen is welkom. Meer weten of Ola Es Ravells d’Or? Ola Es Ravells d’Or – verblijf Mallorca 2017
 • Huur een scooter: huur een scooter en ga op verkenning! Mallorca kent vele mooie verscholen plekjes. Ga opzoek en geniet van het heerlijke weer!

HAVE FUN!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s