★ De 10 meest gestelde vragen aan een ‘influencer’ ★ ‘Verdien jij er geld mee?’

‘Verdien jij geld met bloggen?’ Is misschien wel 1 van de meeste gestelde vragen die ik de afgelopen jaren gehoord heb. Vandaag beantwoord ik de meest gestelde vragen aan mij in 1 blog. Mocht je nog meer vragen hebben, laat het achter in de comments of stuur een mailtje naar ilse.zwart@outlook.com
Verdien jij geld met bloggen?
Ja, ik heb samenwerkingen waarvoor ik een financiële vergoeding krijg naast het product, ik verdien dus geld met bloggen/Instagrammen.
Hoe kom jij in contact met bedrijven?
In het begin benaderde ik zelf bedrijven door hen een mailtje te sturen, maar de laatste maanden benaderen de meeste bedrijven mij per e-mail of via een privé berichtje op Instagram. Meer hierover: Mijn top 3 favoriete ‘Influencer Marketplaces’ voor nieuwe samenwerkingen | Influencers & Brands
Wat doe je als je een samenwerking niet leuk vind?
Als ik een mailtje ontvang van een bedrijf voor een samenwerking, kijk ik altijd eerst wat het bedrijf precies van mij wil en of het product wel bij mij past. Ik krijg ook wel eens een mailtje van een bedrijf dat totaal niet bij mij past. Ik hou er bijvoorbeeld niet van om capsules te gaan slikken, zodat je haar langer wordt. Ik sta hier niet achter en ga hier ook zeker niet over schrijven. Ik stuur dan een mailtje terug, bedank ze voor de moeite, maar ik geef dan aan dat ik ‘helaas’ geen interesse in de samenwerking, omdat ik persoonlijk niet achter het artikel sta.
Waarom werk jij naast je blog?
Ik werk nu bijna 4 jaar voor hetzelfde bedrijf met veel plezier én met de leukste collega’s die er zijn. Ik vind het bloggen/Instagrammen ook echt heel leuk, maar ik doe dit juist ómdat ik het zo leuk vind in mijn vrije tijd. Ik verdien geld met mijn fulltime baan en het geld dat ik verdien met bloggen/Instagrammen zet ik ieder jaar compleet opzij, zodat ik het jaar erop er iets heel leuks mee kan gaan doen!
Post je elke dag?
Nee ik post niet elke dag, maar wel zovaak mogelijk. Ik ben niet het type dat een leuke selfie kan gaan plaatsen op een dag waar ik mij totaal niet zo voel. Ik vind dat je ook als ‘influencer’ eerlijk moet blijven.
Hoe kom je aan al die volgers op Instagram?
Héél, maar dan ook héél veel tijd steken in je volgers en vaak reageren op posts van andere influencers/meiden. Meer hierover: Hoe ik ben begonnen als ‘Blogger & Instagrammer’ | Mijn verhaal, tips, samenwerkingen en de waarheid
Kan ik ook gaan bloggen en mijn geld daarmee gaan verdienen?
Ja, maar ik zou niet gaan beginnen met bloggen puur en alleen om geld te gaan verdienen. Je bent heel lang bezig om je blog en Instagram op te bouwen en voordat je betaald krijgt voor een samenwerking ben je ook al een aantal maanden verder. Als je puur wilt gaan bloggen om geld te verdienen, ga je het niet lang volhouden ben ik bang.
Wat is het leukste wat je mocht doen door een samenwerking?
Ik vond het heel gaaf toen ik in augustus 2018 werd benaderd om naar de Amsterdam Fashion Week te gaan. De AFW is alleen toegankelijk voor genodigde en dat betekende dus ook dat ik tussen allemaal bekende Nederlanders/Influencers in mocht zitten tijdens de show! (Anna Nooshin, Kim Feenstra..) Meer hierover: ★ AMSTERDAM FASHION WEEK 2018 ★ #aftertheshow
Waarom ben jij begonnen met bloggen en heb je tips voor beginnende bloggers?
Ik ben begonnen met bloggen, nadat ik steeds meer volgers op Instagram kreeg.
In het begin was ik eerlijk gezegd ‘bang’ om te gaan bloggen, omdat ik bang was voor de reacties van anderen. Van het een op het andere moment bedacht ik mij en vond ik dat ik gewoon moest gaan doen wat IK leuk vind, ongeacht wat andere ervan zouden gaan vinden. In het begin werd er af en toe wel eens ‘grappig’ over gedaan, maar nu zeker niet meer. Mijn tips? Wees niet bang voor de mening van andere, het is JOUW leven en niemand mag je dromen afpakken. Ik zou als ik jou was wel eerst even een aantal artikelen gaan schrijven en als je het echt leuk vind, je blog online gooien. Meer hierover: Hoe ik ben begonnen als ‘Blogger & Instagrammer’ | Mijn verhaal, tips, samenwerkingen en de waarheid

Liefs!

WANNA SEE MORE LIKE THIS?
iDeal of Sweden: LIMITED EDITION & SUMMER COLLECTION × 20% kortingscode
De nieuwe collecties van iDeal of Sweden | + 20% korting met de code
Meet my new phonecases! | iDeal of Sweden

5 thoughts

 1. Bedankt voor je leuke reactie! Ik snap niet hoe mensen dit kunnen doen en volhouden als het hoofddoel ‘geld verdienen’ is. Ik doe het echt omdat ik het leuk vind en wat je er aan over houd is altijd leuk meegenomen! 😊 Ik ga even een kijkje nemen in jullie webshop! 💕

  Like

 2. Leuk artikel! Leuk om te lezen dat je het echt voor je plezier doet. Wij krijgen zoveel berichten per dag van instagrammers die gratis dingen vragen en promoter willen worden. Er zijn nog weinig mensen over die dit ook voor hun plezier doen en niet alleen als hoofddoel geld willen verdienen. Veel Succes met je carrière!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ek is nie so seker of ek in Afrikaans moet skryf of in Engels nie. So using English instead though with my Afrikaans I can mostly follow your blog posts. This one was very interesting! I’m very excited that I’m going to visit the Netherlands in April. Only for 5 days though, and I’ve been before but long ago. I’ve been twice before but in 1995 and then in 2000 so it is really a long time ago.

  Like

 4. Leuk om te lezen. Ooit heb ik ook bedacht om geld met bloggen te gaan verdienen maar ik ben ervan af gestapt om een van de redenen die jij noemt, tijd.
  Persoonlijk vond ik hele leuke ideeën te hebben maar met een gezin wat nog steeds veel aandacht vraagt lukte het met niet te combineren.
  Heel jammer want als ik jouw verhaal weer lees borrelen die (nieuwe) ideeën vanzelf weer omhoog.
  Succes met je blog verder. Wie weet wat er nog meer van komt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s