Mijn top 3 favoriete ‘Influencer Marketplaces’ voor nieuwe samenwerkingen | Influencers & Brands

‘Hmm, waar zal ik eens een artikel over schrijven?’ dat waren al een aantal dagen mijn gedachten. Vandaag kwam ik ineens op het idee om te schrijven over mijn 3 favoriete ‘Influencer Marketplaces‘ waar ik ben aangemeld en waar ik veel samenwerkingen aan te danken heb! Alle 3 deze aanraders kosten jou als influencer helemaal niets en je kiest zelf welke samenwerking je aan zou willen gaan. 

Ik heb dit artikel puur geschreven om andere (beginnende) bloggers een handje te helpen. Ik kon namelijk niets hierover vinden. Deze 3 bedrijven zijn niet (via mij, op dit moment) op de hoogte van dit artikel en dit heeft niet te maken met een samenwerking. 

Toen ik net echt actief werd op Instagram (April 2017) en ik rond de 5000 volgers kreeg, ben ik gaan zoeken naar bedrijven die Influencers koppelen aan Brands en andersom! Uiteraard wordt je vaak ook zelf benarderd door merken, maar deze manier van het vinden van samenwerkingen is zeker leuk om ook te gebruiken! Al snel kwam ik uit op mijn nummer 1: Influentials.

Influentials.network is zeker mijn nummer 1 als het gaat om het vinden van een leuke samenwerking. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en je ziet duidelijk voor welke campagnes jij je op ‘beschikbaar’ kunt zetten. Zodra een merk jou selecteert ontvang je direct een bericht en worden de artikelen naar je opgestuurd met de bijbehorende informatie! Kortom, zeker een aanrader! Dankzij Influentials ben ik in contact gekomen met onder andere L’Oréal, Hands Off My Chocolate en Garnier.

Juulr op nummer 2! Top organisatie met Nederlandse medewerkers en een hele overzichtelijke site. Je kunt je hier niet aanmelden voor campagnes, maar het merk kan jou vinden. Je kunt hier je prijzen instellen wat je vraagt voor een post en je krijgt vanzelf een berichtje/telefoontje als een merk jou heeft uitgekozen! Ik ben een aantal maanden terug door Juulr zelf benaderd met de vraag of ik mij wilde aanmelden en hier heb ik zeker geen spijt van.

TIM, the influencers movement, zij plaatsen veel campagnes online waarvoor jij kunt pitchen. Zodra jij wordt uitgekozen ontvang jij meer informatie over de campagne en wat er precies van je verwacht wordt. Deze manier kost wel wat meer tijd dan bijvoorbeeld Influentials, maar het levert je ook veel op!

Welke ‘Influencer Marketplace’ is jouw favoriet? Post het in de reacties hieronder en laten we elkaar een handje helpen! 

Liefs,

20 thoughts

 1. Dank je wel voor het delen, Ilse! Jij bent volgens mij een van de weinige dan die dit doet! Very generious! Heel fijn dat er mensen zoals jij zijn die een helpende hand bieden 😉 aan beginnende bloggers!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk dat je dit deelt! Ik zou niet weten hoe ik aan 5000 volgers kan komen (mocht je daar ook tips/een artikel over hebben, dan zou ik dat heel graag lezen!). Ik ga eens kijken of ik er iets mee kan.

  Geliked door 2 people

 3. Dank je, Ilse voor een kijkje in de keuken.
  Ik had geen idee hoe dat werkte met de aanbiedingen in je blog.

  Like

 4. Wel jammer dat je bvb bij Juulr echt wel veel volgers moet hebben om je in te kunnen schrijven.
  Ik denk dat ik nooit 5000 volgers bij elkaar krijg, liever niet zelfs.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ah leuk om te horen dat je hier iets aan hebt! Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke samenwerking je aan wilt gaan en je hoeft niet iets te reviewen waar je niet achter staat 🤗

  Like

 6. Ik had echt geen idee dat dit bestond! Bedankt voor dit super interessante artikel.
  Het was nooit mijn opzet een blog te maken om gesponsorde artikels te plaatsen maar toch lijkt het me leuk eens te zien wat dat geeft
  Xoxo

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s