De sinterklaas tag!

De winkels liggen vol met pepernoten, chocoladeletters en marsepein en Sinterklaas is ondertussen ook alweer in het land! Vroeger, toen ik nog niet kon lezen en schrijven was 5 december één van de leukste dagen in het jaar. Opa, oma, mijn oom, tante, neef en nicht kwamen allemaal naar ons huis om Sinterklaas te vieren met mij, mijn zusje en mijn ouders. Sinterklaas was gek met ons en wij zijn heel erg verwend. Kortom; een hele mooie herinnering!

IMG_0008-1

Vandaar.. DE SINTERKLAAS TAG! 

1. Ga je naar een intocht?
Ik denk het niet. Ik kan mij nog wel van vroeger herinneren dat de kinderen met de ‘grootste mond’ altijd vooraan stonden, maar de pieten hielden meer van de wat rustigere kinderen 😉
2. Schoen zetten, hoe vaak?
Ik mocht elke avond mijn schoen zetten toen Sinterklaas in het land was. Ik was heel erg tevreden met een setje nieuwe stiften of een nieuwe kneedgum, vandaar! 🙂
3. Zelf pepernoten bakken?
Oeh, nog nooit gedaan!
4. Wat staat er op je verlanglijstje?
Een tripje naar Spanje?
5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Nee en dat hebben wij ook nooit gedaan. Ik ken eigenlijk niemand die dit doet?
6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Pepernoten!
7. Welke chocoladeletters koop je?
Voor mijn vriend een witte, mijn moeder puur, en de rest melk
8. Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?
Zelf organiseren, altijd, ik moet altijd de controle over dit soort dingen hebben, hoe vervelend ik dit zelf soms ook vind. Máár een feestje bezoeken is ook niet mis hoor!
9. Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
Sinterklaas kapoentje, lekker kort
10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Niet meer, Sinterklaas zat te denken………
11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Vlak voor, lekker lastminute.nl net als ‘de kerstman’
12. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Jahoor, ik kan heel goed toffees namaken! 😉
13. Met wie vier je pakjesavond?
Op het moment vier ik het niet meer, maar vroeger altijd met mijn familie.
14. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
Action, wie het kleine niet eert…
15. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Soep eten op 5 december met mijn familie en onze oom die ons voor de gek hield dat Zwarte Piet aan de overkant op het dak liep en als wij ons bord niet leeg aten, wij geen cadeautjes zouden krijgen. Vervolgens werd er heel hard op de deur gebonkt en stonden er wasmanden vol pakjes! En opa kreeg alleen nieuwe sokken en marsepein.
16. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
JA!
17. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
Nu? Kerst – Vroeger? Sinterklaas
18. Ben je blij als het 6 december is?
Ja, want dan kan de kerstboom op 🙂

2 thoughts

  1. Haha, wij zetten de kerstboom ook altijd pas nadat Sinterklaas weer ‘weg is’ 🙂 En pepernoten zijn in België helemaal niet zo bekend als in Nederland, maar ik vind ze echt superlekker! Doet me eraan denken dat ik dringend nog eens een zak moet inslaan 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s