Amaze Escape Launch Party | Escape Rooms ‘De nieuwe KGB & Crazy Doctor’ | A-MUST-DO

Woensdagavond 11 oktober gaf ‘Amaze Escape Events’ haar Launch Party voor de nieuwe KGB & Crazy Doctor room en ik was uitgenodigd samen met één van mijn beste vrienden Nick en mijn vriend Didier.

Nick had al 2x eerder samen met zijn familie een Escape Room gedaan, maar voor mij en voor Didier was het de eerste keer. Om 17.30u kwamen wij aan bij Amaze Escape Events en wij werden hartelijk welkom geheten door de 3 eigenaren ‘Bea, Dave en Adam’ en door Thirza! Thirza had mij via Instagram benaderd en gevraagd of ik hier bij wilde zijn. Ik woon zelf in Gelderland en deze Escape Rooms zijn te vinden in Den Haag. Ondanks de afstand twijfelde ik (gelukkig) geen moment en het was deze avond zeker waard!

Naast alle lekkere hapjes, drankjes en cocktails, moesten wij ook ontsnappen uit de 2 (ver)nieuw(d)e Escape Rooms. De KGB en Crazy Doctor.

Didier, Nick en ik werden ingedeeld in een team samen met de eigenaar van EscapeRoomsNederland.nl  (yes!). Hij had al veel spellen gespeeld en bij hem kun je terecht voor het boeken van een Room in Nederland. (De booking.com onder de Escape Rooms)

We hebben onze telefoons opgeborgen in de kluis, want in de kamers zijn sterke magneten aanwezig die je telefoon kunnen ‘ beschadigen’. Om 18.00u begonnen wij met de KGB Room en eerlijk: wat een super vette kamer was dit! Wij werden met ons vieren geboeid en werden gedropt midden in de tijd van de ‘Koude oorlog’ We moesten proberen te ontsnappen en álle voorwerpen in de kamer had je nodig om de raadsels op te lossen. Nick en ik waren meer van de ‘domme & simpele’ dingen, waar geen ander naar zou kijken en Didier & Mike waren opzoek naar alle moeilijke raadsels en zij hadden deze zo opgelost! Het was echt alsof je in die tijd leefde en je vergat alles wat er in het echte leven gebeurde. 2 minuten voor tijd hadden wij het laatste raadsel opgelost en de deur opende. Perfect team toch?


Om 20.00u werden de kamers officieel geopend en wij mochten met ons vieren ook nog de Crazy Doctor Room doen. Één voor één werden we de wachtkamer van de Crazy Doctor binnengelaten. Ook hier leek het weer alsof we echt bij een gestoorde dokter op bezoek waren. Alles was tot in detail geregeld en het was moeilijk om te ontsnappen, maar ook zeker niet onmogelijk. Deze kamer hadden wij iets sneller opgelost door Nick, ik zal niet vertellen hoe, maar.. het lukte!

Ontsnapt uit de kamers, maar de rit terug naar Gelderland ging alleen maar over wat wij deze avond hebben meegemaakt en hoe goed het geregeld was door deze mensen.
Kortom; wij gaan zeker nog een keer naar een Escape Room!
Meedoen aan een (goede) Escape Room is écht een ding die je in je leven gedaan móet hebben! Zó vet.

Nog een aantal toffe feitjes en weetjes over Amaze Escape Events! 
– Amaze Escape was de eerste escape room in Nederland (samen met de Escape Room in Bunschoten).
– Zij zijn gestart met 3 kamers en nu uitgebreid naar 5 kamers (waarvan 2 vernieuwd).
– Naast escape rooms bieden zij ook programma’s aan voor grote bedrijven met groepen tussen de 30 – 60 personen. De escape rooms worden dan gecombineerd met een Pubquiz of Riddle Bingo.
– Naast escape rooms organiseren zij ook lunch, diner, boottochten, fietstochten om dagvullende programma’s te maken.
– Sinds kort hebben zij een coaching programma in samenwerking met Yeptrainingen. De rollen die iedereen in een escape room aanneemt biedt waardevolle informatie betreft de samenwerking binnen een groep.

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt en dat jullie een kijkje nemen op hun website: http://amaze-escape.com/

kgb
Heb jij al een Escape Room gedaan of ben je van plan dit ooit te gaan doen?
Laat het weten in de comments!

6 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s