Hoe ik binnen een paar seconden €750,00 kwijt was.. | Mobiel bankieren

Ik heb getwijfeld of ik dit wel online zou zetten, maar bij deze, heb ik het toch gedaan, omdat ik jullie wil ‘waarschuwen’ voor het gemak van mobiel bankieren. Let alsjeblieft op, check 100x of alles klopt voordat je op akkoord drukt..

Een aantal weken terug wilde ik €7,50 op mijn Facebook account zetten om mijn statussen een klein beetje te promoten. Dit heb ik vaker gedaan en ik vind het altijd er leuk om te zien welke mensen er dan bij mijn blog komen en waar zij vandaan komen.

Ik lag op bed en wilde €7,50 bijschrijven op mijn Facebook account. Ik weet zeker, dat ik op de ‘komma’ gedrukt heb en drukte op AKKOORD. Het zandlopertje begon te draaien en na een paar seconden kwam er in beeld te staan dat er ‘succesvol’ €750,00 euro van mijn Creditcards was afgeschreven…

Ik werd he-le-maal gek en rende direct naar mijn vriend toe om dit te vertellen en we gingen samen achter de computer zitten om te checken hóe we het geld terug konden halen. Facebook geopend en inderdaad, mijn saldo was €750,00 en bij Facebook heb je niet de mogelijkheid om zelf die €750,00 terug te storten naar je rekening.

Zoeken, zoeken en nog eens zoeken.. Didier zocht uit of Facebook het geld terug kon geven en ik belde de Rabobank. Het personeel van de Rabobank stelde mij direct gerust en vertelde dat het vast wel goed kwam, maar dat ik morgen even terug moest bellen, omdat de Creditcard afdeling ’s avonds niet aanwezig was en ik moest Facebook een berichtje doen met mijn verhaal.

Maandagochtend, na een slechte nacht, belde ik meteen weer mijn bank om dit verhaal uit te leggen. Ze gaven aan dat dit vaker gebeurde. Ik moest nog even op de reactie van Facebook wachten, want die €750,00 was nog niet verzilverd. Facebook kon het bedrag na het lezen van mijn bericht namelijk ook weigeren en dan zou het automatisch teruggestort zijn om mijn rekening. Helaas zag ik aan het eind van deze maandagmiddag dat het bedrag verzilverd was en ik had geen reactie van Facebook ontvangen.

Dinsdagochtend besloot ik weer mijn bank te bellen. Zij vertelde dat ik nog 1x een bericht naar Facebook moest sturen met alle referentienummers erin en de bank stuurde mij betwistingsformulieren toe. Deze moest ik invullen, alle bewijsstukken van mijn berichten toevoegen en dan zou de bank er voor mij achteraan gaan.

Dinsdagmiddag werd ik gebeld, een nummer vanuit Amsterdam. Ik wist het meteen, Facebook! Ik nam op en ik werd vriendelijk te woord gestaan door deze man. Hij vertelde mij dat ze mijn berichtjes ontvangen hadden en dat zij er druk mee bezig waren om te kijken óf dit terug gestort kon worden. Dit doet Facebook namelijk nooit, tenzij je je account opheft.

Aan het eind van de dag belde Facebook weer met het goede nieuws dat zij die €750,00 terugstorten naar mijn Creditcard. Ze begrepen erg goed dat ik geen €750,00 aan reclame wilde maken en hadden heel erg hun best gedaan bij de financiële afdeling.

Ik heb héél erg veel geluk gehad met het feit dat ik dit bedrag terug heb gekregen. Facebook Nederland heeft mij erg geholpen en gelukkig is mijn Creditcard verzekerd en heb ik een geweldige bank met super lief en behulpzaam personeel, maar het had ook zeker anders gekund. Wat als ik dit had gedaan naar een bedrijf ergens in Azië? Het is maar een klein tekentje, maar die ‘komma’ maakt wel het verschil..

Sindsdien heb ik geen betalingen meer gedaan vanaf mijn telefoon.
Let alsjeblieft op als je geld overmaakt..