Citytrip Bologna, Italië | en 5OO dagen samen met Didier!

Na de super mooie citytrip van afgelopen week, samen met mijn moeder naar Schotland, ben ik deze week met mijn vriend Didier naar Bologna, Italië gegaan! Ik was hiervoor nog niet eerder in Italië geweest en ik wist ook niet goed wat ik ervan moest verwachten.

We vlogen vanaf het vliegveld in Weeze met Ryanair naar het vliegveld in Bologna.
Alles was goed geregeld en ik mocht weer zonder extra controle door!
Jup, ik word 9/10 x gecontroleerd, omdat de poortjes af gaan..

Toen we na het landen op het vliegveld van Bologna aankwamen, moesten wij ons haasten naar de bagagebanden. Wij hadden enkel handbagage mee, maar omdat vrijwel iedereen die met Ryanair vliegt alleen handbagage mee heeft en geen ruimbagage, hebben zij in het vliegtuig te weinig plek voor alle handbagage koffertjes, mega grote sporttassen en jassen. Ze wijzen dan random bij het inchecken mensen aan die hun handbagage in moeten leveren en dit wordt dan vervoerd in het bagageruim.. Doe dus altijd een slotje om je handbagage koffer!


Toen wij de koffers hadden, liepen wij naar de taxi’s toe om een taxi naar ons hotel te nemen. Wij verbleven in het Best Western Plus Hotel Bologna en het was echt een súper mooi en luxe hotel! Het kingsize bed lag heel lekker en de service was top!
De kamer was 100% schoon en het hotel bood een uitgebreid ontbijt aan.


Ingecheckt, uitgepakt en door de stad in! Een beetje zenuwachtig, omdat wij beide Bologna niet kende, maar toen wij aankwamen in het centrum keken wij onze ogen uit. Wat een mooie stad! Ontelbaar veel winkels, restaurantjes, historische gebouwen, barretjes en typische winkeltjes. Didier en ik besloten om maar gewoon ergens heen te lopen en we zouden wel zien waar we uitkwamen..

Eindstand: rond 20.00u met z’n tweeën op een typisch Italiaans terras, genieten van cocktails en lekkere hapjes dichtbij Piazza Maggiore! Op dit moment kwamen Didier en ik er ook achter dat we 5OO dagen samen waren, via zo’n website, leuk!


De andere dagen hebben wij vooral geshopt en daarnaast zijn wij ook langs alle hotspots van Bologna geweest, bijvoorbeeld de Due Torri en de Piazza’s. Het weer was top! Ongeveer 24 graden iedere dag en je kunt heel goed shoppen in Bologna, ze hebben alle grote luxe merken hier zitten. Deze luxe merken zitten allemaal dichtbij elkaar en zijn gemakkelijk te vinden. Daarnaast hebben ze echt een straat van ongeveer 4 kilometer lang met winkeltjes zoals de H&M, Bershka, ZARA, Clarks, verschillende schoenenwinkels en wederom súper veel terrasjes en een hele lekkere pizzaria!

Toen wij er waren, vierde zij ook de dag van ‘Bolognas’ Saint’, San Petronio.
Er waren een heleboel leuke marktjes en activiteiten en ’s avonds op Piazza Maggiore was er een soort festival met bandjes, vuurwerk etc.


Didier heeft mij tijdens deze citytrip een heel lief cadeautje gegeven, namelijk deze Pandora oorbellen! Misschien hebben jullie deze al op mijn Instagram voorbij zien komen. Ik ben er super blij mee en je kan ze op 2 manieren in, met én zonder het onderkantje. Bologna is zeker een aanrader voor een citytrip!

img_20171006_104829_571611034785.jpg
Bologna tips: 
– Due Torri, de 2 grote torens midden in het centrum van Bologna
– Het Venetië van Bologna
– Piazza Maggiore
– De Via dell’Indipendenza, een kilometerslange winkelstraat
– Een Italiaans ijsje!

Didier en ik hebben het erg naar ons zin gehad en het is weer eens heel iets anders dan een ‘strandvakantie’.


Check Ryanair voor goedkope vliegtickets en houd booking.com in de gaten voor de beste hotels. Zou jij ooit nog eens naar Bologna toe willen? Of ben jij hier al een keer geweest? Laat het weten in de comments!

5 thoughts

  1. Was vorige week nog in Napels (en Pompei). Het weer was daar in ieder geval beter dan hier. Geniet ervan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s