7 vliegtuig irritaties die iedereen wel herkent..

Aangekomen op het vliegveld. Natuurlijk hartstikke leuk! De meeste kunnen niet wachten tot zij op hun bestemming zijn en sommige blijven het liefst ver weg van alles wat ook maar op een vliegtuig lijkt. Vliegen opzich is niet zo erg, maar er zijn een aantal dingentjes, die je liever niet meemaakt als je op het vliegveld bent of in je vliegtuig zit.

Hieronder 8 irritaties die iedereen herkent op het vliegveld!
1. Voorkruipers bij de gate
Een ontelbare rij met mensen, jij staat ergens in het midden. Prima te doen, want het vliegtuig vertrekt toch niet zolang er nog mensen in de rij staan. Totdat er ineens een stel tussen de rij door komt glippen om ‘een flesje drinken uit het automaat te kopen’. Even blijven ze treuzelen en wanneer het ‘inchecken’ is begonnen, kruipen ze voor hun doen ‘onopvallend’ voor…
2. Te weinig ruimte, terwijl je zelf een midget bent 
Je bent zelf al niet de langste en je offert jezelf op om in het midden te gaan zitten. Aan de ene kant zit je vriend en aan de andere kant een onbekende reus van een vent. Beide vinden ze het fijn om breed te gaan zitten en nemen je armleuning in beslag. Hoe kun jij in vredes naam nog chill zitten?
3. Handbagage terreur 
Handbagage is bij de meeste maatschappijen gratis en natuurlijk neemt iedereen dit het liefst mee. Wanneer je ze het vliegtuig in ziet stormen en jij bent 1 van de laatste die in stapt, weet je gewoon al zeker dat jij een probleem gaat hebben met het opbergen van je kleine koffertje. Het leukste is nog wel, dat het personeel zelf ook een flink aantal handbagage mee heeft en dit ook in de vakken propt en daarna verbaast kijken als er geen plek meer is voor spullen van de passagier.
4. Vertraging door medepassagiers
Jij bent zelf ruim op tijd en het vliegtuig zit vol, op 1 plek na. Meneer ‘123’ is al 50x omgeroepen op het vliegveld en ligt waarschijnlijk ergens te tukken of staat op zijn gemak een bakkie koffie te halen. Een kwartier later komt meneer binnen wandelen met een verbaasde blik en een bakkie koffie in zijn hand, terwijl de medepassagiers weg zitten te zweten in een stilstaand vliegtuig.
5. Onverstaanbare stewardessen
Het leukste zijn de Spanjaarden, Portugezen en Italianen. Zij hebben zo’n lekker accent bij alles wat ze omroepen, dat je er net helemaal niets van verstaat.
6. Het te kort aan wisselgeld en vergeetachtigheid
Je koopt wat in het vliegtuig van €6,00 en je betaald met een briefje van €20,00, maar helaas hebben de stewardessen niet direct wisselgeld. Ze beloven dat zij het zo bij je terug komen brengen. No problem, als je het terug krijgt. 10 minuten voor landing heb je nog geen wisselgeld ontvangen en vraag je voorzichtig en vriendelijk of je dit nog krijgt, jammer.. weer de fooi-actie mislukt!
7. De golfclub of wielrennersclub
Ja, eens in de zoveel tijd gaan de mannen met zijn allen op pad om eens een keer in het buitenland te gaan sporten. Niets mis mee. Het is alleen jammer dat jij de hele vliegreis aan moet horen wat hun handicap is en hoe snel ze kunnen fietsen met hun nieuwe pakje.

Waaraan irriteer jij je het meest tijdens of voor het vliegen?
Laat het weten in de comments!

12 thoughts

 1. Zo herkenbaar. Ook erg vervelend als mensen direct hun complete stoel naar achter gooien zonder even een vriendelijke knik of iets dergelijks. Oh en het uitstappen. Waarom gaat iedereen altijd staan en duwen. Het gaan toch gewoon jij voor rij.

  Like

 2. Als je zelf reist met kindernevendienst je van oordeeldet iedereen maar moet begrijpen wanneer je kind weent, maar als je geen kinderen bij hebt dan kan je absoluut niet verdragen wanneer er zo n jengelend kind in je buurt zit. Vreselijk! ( en ik heb zelf kinderen he…😊)

  Like

 3. Als je met Chinezen op het vliegtuig zit…. Als het vliegtuig is geland willen ze er direct uit. Alleen 1 probleem iedereen staat recht en ze kunnen niet door. Dan blijven ze drummen en geraken geen stap verder. Vreselijk dat duwen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Haha, die handbagageterreur is heel herkenbaar! Ik twijfel altijd tussen chill als laatste het vliegtuig opgaan (want je hebt toch al een plaats) en toch maar in de rij drummen (want dan is er nog voldoende plaats voor je handbagage) 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s