Citytrip Edinburgh Schotland | 3 dagen weg met mijn moeder!

Afgelopen dinsdagochtend was het dan eindelijk zover! Om 8.00u op 26 september reden mijn moeder en ik vanaf ons huis in Brummen naar het vliegveld in Weeze. Onderweg naar Duitsland was het erg mistig, maar wij hadden er zin in!

Rond 9.30u kwamen wij aan op het vliegveld in Weeze en ik had een parkeerplaats gereserveerd op parkeerterrein P3. Bij aankomst moet je eenmalig €2,00 betalen dus wij hadden een extra €2,00 munt meegenomen en de verdere parkeerkosten had ik online al voldaan. Wanneer je terug komt hoef je alleen langs de parkeerservice op de 1e verdieping te gaan om je inrijkaartje om te laten zetten in een uitrijkaartje, heel simpel!

Wij hadden geen ruimbagage, maar alleen handbagage, hierdoor hoefden wij niet super vroeg aanwezig te zijn, maar ik vind het altijd wel fijn als je ruim op tijd aanwezig bent en wegrijd, zodat je niet meteen in de problemen zit als je bijvoorbeeld in de file staat of gedoe hebt bij de douane.

Wij liepen met onze handbagagekoffers en handtassen naar de douane toe om onze spullen te laten checken en om naar de gates te kunnen gaan. Dit was de eerste keer dat ik zomaar door mocht lopen! Jaja, ik word altijd ‘aangehouden’ bij de douane, nadat ik het poortje ben doorgelopen.

Om 11.35u vertrok onze vlucht, de tijden werden een uur vooruit gezet en wij landde na een kleine anderhalf uur op het vliegveld van Edinburgh. Bij aankomst verliep alles soepel. Wij gingen direct naar een geld automaat om ponden op te nemen en als je dit leest vóórdat je naar Schotland/Verenigd Koninkrijk toe gaat, doe dit niet! Je betaald op het vliegveld best veel commissie en bij de pinautomaten in de steden kun je veelal ‘gratis’ geld opnemen. Maar goed! Wij liepen naar de taxi plaats en hier stapten wij in een leuke ‘ouderwetse’ taxi opweg naar het Ritz Hotel in Edinburgh!

Ideaal:
Je hebt tegenwoordig met vrijwel alle abonnementen ook internet in Europa, dit is echt súper chill als je even snel een route wil checken of bezienswaardigheden wil opzoeken!

Bij het hotel aangekomen werden wij vriendelijk ingecheckt door een wat oudere mevrouw. Wij hadden geboekt bij het Ritz Hotel in Edinburgh via Booking.com – ik kies altijd voor ‘gratis annuleren / dichtbij het centrum / geen vooruitbetaling nodig’, omdat ik zelf altijd de controle wil houden.

Na 10 minuutjes wachten, mochten wij naar Room 5 toe gaan.
Wij verbleven in een typisch Schotse hotelkamer en dit is héél anders dan wat wij als Nederlanders gewend zijn, maar wij vonden dit echt heel leuk!
Het hotel bevindt zich op ongeveer 1,5 kilometer afstand van het centrum op Haymarket. Wij liepen iedere dag naar het centrum toe en dit viel reuze mee. Het personeel was vriendelijk en kleine mankementen werden direct opgelost.  Het enige minpuntje was wel dat het warme water van beneden moest komen en dat dit best lang duurde. (lees: 15 minuten)


De 1e dag hebben wij heel Princes Street afgestruind, geshopt en lekker ‘Fish & Chips’ gegeten bij Belhaven. Wij lagen om 21.00u al gesloopt in bed van alle indrukken.
De 2e dag stonden wij vroeg op om het oude gedeelte van Edinburgh te gaan bewonderen en wat highlights te gaan bezoeken. Dit liep ietsjes uit de hand, want uiteindelijk hadden wij wel 4x heel het oude centrum doorgelopen en ook nog eens 4x heel Princes Street op en neer gewandeld en alle highlights gezien én wij gingen ook nog even ver in het oude centrum eten!
De loop-eindstand van deze dag was dan ook: 18.82 km.


Wij hebben alles gezien wat wij wilden zien en onwijs genoten van het mooie Edinburgh! Het kasteel, het uitzicht vanaf Carlton Hill, de talloze winkels in Princes Street en eromheen, de tuinen en mega grote gebouwen, het oude centrum en de leuke restaurantjes..

Edinburgh is top en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt zien dan zandstranden. Je kunt hier goed shoppen en de stad is prachtig.

 

11 thoughts

  1. Mooi verhaal over jullie belevenissen in Edinburgh, en bedankt voor de tips over parkeren en geld opnemen.

    Like

  2. Wat een heerlijke stad is Edinburgh he? Wij zijn er vorig jaar rond de kerst periode geweest, de hele stad was versierd en er hing een heerlijke pre-kerst-sfeer.

    Like

  3. Leuke reisbeschrijving en een paar mooie foto’s! Wij hebben ook nog altijd een trip met de camper naar Schotland in de planning zitten en jouw beschrijving zorgt dat de ‘kriebels’ direct weer terug zijn. Leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s