5 TRAVEL GOALS – Eilanden

Een tijdje terug had ik een blog gepost waarin ik over mijn ‘Europa Travel Goals’ schreef en vandaag is het tijd voor mijn ‘5 Travel Goals, Eilanden!’.
Als je deze blogpost nog niet hebt gelezen, kun je HIER klikken om hier naartoe te gaan!

Het was weer een hele klus om 5 eilanden uit te kiezen waar ik het liefst naar toe wil, want het zijn er toch wel ontzettend veel. Het is mij gelukt en hieronder vind je mijn top 5 eilanden waar ik ooit een keer naar toe wil en ik vertel jullie waarom!

TRAVEL GOAL – ISLANDS NR. 1
De Malediven

De Malediven is een droom locatie voor vele, met haar witte stranden en prachtige  resorts horen de Malediven zeker thuis is dit rijtje. Niet alleen voor een heerlijke relax vakantie kun je hier goed terecht, maar ook duikers, waterskiërs, windsurfers, catamaran-zeilers en zeevissers zullen zich hier thuis voelen.
Wanneer je naar de Malediven gaat, zul je niet op een eiland verblijven waar de ‘vaste bevolking’ woont, want dit is verboden. Wist je trouwens dat een resort op een van deze eilanden niet hoger mag zijn dan de hoogste palmboom?

222

TRAVEL GOAL – ISLANDS NR. 2
Seychellen

Ik hoor ‘de Seychellen’ niet vaak in mijn omgeving, maar wauw, wat een prachtige eilanden kent de Seychellen! De Seychellen is een land en eilandengebied in Afrika dat bestaat uit zo ongeveer 115 verschillende eilanden. Een aantal andere bekende eilanden zijn: Cousin, Praslin en Aride. De Seychellen kent een tropisch klimaat en het gehele jaar is het hier rond de 27 graden. Voor veel toeristen is dit de perfecte ‘Honeymoon’ locatie.

33

TRAVEL GOAL – ISLANDS NR. 3
Moskenes

Zoals ook te zien was in mijn 5 TRAVEL GOALS – Europa, ben ik ook gek op landen waar je als Nederlander niet zo heel snel aan denkt bij een ‘vakantie’.  Moskenes is een eiland gelegen in Noorwegen. Moskenes leeft veel van de visserij en in de zomer trekken steeds meer toeristen naar dit eiland. Weer eens wat anders dan al die witte stranden! Ik vind het mooi.

66

TRAVEL GOAL – ISLANDS NR. 4
Zanzibar

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika en hoort bij Tanzania. Zanzibar heeft gigantisch mooie zandstranden en kent de meest luxe resorts met ‘huisjes op het water’. Naast dat Zanzibar over dit soort mooie plekken beschikt, heeft Zanzibar een historische binnenstad. Slingerende straatjes, oude torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en bijzondere moskeeën. Hotspots van dit eiland zijn het Livingstone huis, de Guliani Brug en het Huis van Wonderen: een paleis dat is gebouwd onder de sultan Barghash.

11

TRAVEL GOAL – ISLANDS NR. 5
Jamaica

En als afsluiter Jamaica! Al een aantal jaar ben ik ‘fan’ van dit eiland en hier wil ik echt graag een keer naartoe.  Voor een huwelijksreis behoort Jamaica in de top van bestemmingen ter wereld! Dat is ook niet gek met deze droomresorts en stranden. Rum, Zon en Reggae, hier staan Jamaica met name om bekend.  Ondanks dat er soms over de veiligheid van dit land wordt getwijfeld, lijkt het mij een hele ervaring om hier een keer naar toe te gaan.

55

Zoals je kunt zien, mag ik wel vast beginnen met sparen en een geldboom gaan planten in mijn tuin, maar mijn ‘travel goals’ zijn zeker om in ieder geval naar 1 van deze 5 eilanden/eilandgroepen toe te gaan!

Welk eiland staat boven aan jouw bucketlist? Laat het weten in de comments!

Liefs!

 

15 thoughts

 1. Wij hebben in een paar weken geleden een reis naar Cuba geboekt. Ben benieuwd hoe het daar gaat wezen.. Zeker nu met die mega hurrican daar. Afwachten.. maar Cuba stond al mega lang op mijn lijstje..

  Geliked door 1 persoon

 2. Aangezien wij duiken zou ik nog wel een keer naar de Malediven of Seychellen willen. Schijnt veel groot zeeleven te zitten daar. Het is echter nogal een gedoe om er te komen schijnt. En behoorlijk duur. We zijn al een paar keer naar een tropisch eiland geweest: Saba en Bonaire dus we zijn Nederland nog niet uitgeweest wat dat aan gaat 😉
  Op mijn wishlist staat als eiland: IJsland! Lijkt me echt een prachtig land. Ik hou wel van dat ruige.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dag Lisa. Bedankt dat je mijn blog waardeert.
  Zo te zien is dus één van je hobbies reizen. Van mij is dat geen hobby: ik kan me net zo goed vermaken met het kijken naar de grassprietjes in mijn tuin. Maar mijn geliefde is Thais, en dat betekent dat we vaak naar Thailand vliegen, en dat andere reisjes dan ook wel in de buurt blijven gezien onze budgetten.
  Wat ik geleerd heb is dat je het beste naar Thailand kan boeken meer dan een half jaar van te voren. Zeker als het in onze populaire tijd december – januari is. (Dan is het “winter” en voor mij met 28 graden wat uit te houden). Als je later boekt wordt het snel duurder. Heb jij misschien andere booking tips voor vliegen naar Thailand? Last minute werkt hier volgens mij niet echt, jammer genoeg. Overigens zijn er in Thailand veel eilanden die de moeite waard schijnen te zijn. Ik ben een keer naar Ko Lipe geweest. Snorkelen en strandwandelen en lekker Thais eten op het zand. Georganiseerd door mijn Thaise familie. Staat echter op nummer 10 op dit lijstje.
  http://www.touropia.com/best-islands-in-thailand/
  Maar misschien is dat wel een goed teken.

  Like

 4. De Seychellen staan al heel lang op mijn lijstje. Lijkt me zo prachtig daar! Op nummer 1 stond bij mij altijd Palawan, en daar ben ik inmiddels geweest dit jaar. Echt ZO mooi is het daar!! Verder staan de Lofoten en Madagaskar ook op mijn lijstje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zat toevallig gisteren nog te kijken naar reizen naar de Malediven… Helaas nog niet betaalbaar voor mij. Haha. Even flink sparen! Sommige van de andere plekjes die je beschrijft kende ik nog niet, dus die ga ik ook maar eens opzoeken!

  x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s