Een weekje naar Side met Corendon, Turkije 2016, Side Star Beach Hotel, Succes?

Oktober 2016 zijn Didier en ik 8 dagen naar het Turkse plaatsje ‘Side’ geweest.
Wij verbleven in het ‘Side Star Beach’ hotel en wij hadden deze reis geboekt via een travel counsellor bij Corendon.

20161030_095023.jpg
Ik was nog niet eerder in Turkije geweest, maar Didier en ik wilde graag nog een weekje weg in het najaar en dit wilde wij graag All Inclusive doen. Waar kun je nou beter All Inclusive gaan zitten als in Turkije?

Wij vlogen in de ochtend naar Turkije en wij zijn hier 8 dagen geweest.

De vakantie:
Bij aankomst in het hotel werden wij ontvangen door een receptionist die niet heel zeker over kwam. Dit schrok ons al wel een beetje af, omdat wij zelf in de toeristische branche werken en goed weten, wanneer er iets niet klopt. Wij moesten eerst even gaan eten, voordat wij sleutels mee konden krijgen van onze hotel kamer.
Toen wij de sleutel kregen gingen wij met een naar gevoel in ons buik naar de kamer, helemaal achterin het hotel.. met uitzicht op de stortplaats.. vieze vlekken in het bed en een hele vochtige badkamer..

Wij gingen direct terug naar de receptie en uiteindelijk konden wij tegen een bijbetaling van €80,00 omgeboekt worden naar een luxe kamer met uitzicht op zee. Achteraf hebben wij vaak gehoord, waarom hebben jullie hiervoor betaald? Maar op zo’n moment is het enigste wat wij wilden een schone kamer met mooi uitzicht. Overigens was deze kamer prima en wat bleek, de foto’s van de website waren hier gemaakt!

20161030_133553x
Onze vakantie in Side zelf was echt een leuke ervaring! Wij hebben vaak aan het strand gelegen, wezen vissen op zee, Manavgat en Side centrum bezocht en waterscooters gehuurd en ook ik mocht een stukje varen. Ondanks dat Didier 5x bijna in het water lag, vond hij het ook erg leuk! (Volgas)

Sommige mensen vinden dit zeker weten niets, maar Didier en ik waren fan van alle hondjes en katten die hier op straat liepen. Voor mij was dit echt heel vreemd omdat ik dit nog niet eerder gezien had en ik dit dus ook niet gewend was. Maar wat een schatjes zijn het! De honden hebben allemaal hun eigen groepje en zijn altijd op het strand te vinden.

Naast het Side Star Beach hotel was een barretje te vinden waar Yunus werkt. Een super leuke gast waar Didier graag voetbal mee keek. Yunus vertelde ons dat de dieren die hier los liepen, verzorgd werden door de lokale bewoners van Side. De beestjes kregen genoeg te eten en de dierenarts kwam een aantal keer per maand langs om alle beestjes te controleren en in te enten. (Ohja, Yunus zijn cocktails waren ook een aanrader!)

Wij zaten All Inclusive, maar hebben ook vaak buiten de deur gegeten bij een strandtentje verderop of in het centrum van Side zelf.

In Turkije heb ik ook voor het allereerst wimperextensions laten zetten. Dit duurde maar liefst 3 uur en ik zag eruit als bambi, maar ik kan er achteraf wel om lachen. Lelijk was het niet, maar wel heel anders! Haha. In deze salon spraken wij een Nederlandse vrouw en zij gaf aan dat zij iedere 2 maanden naar Turkije vliegt voor een knipbeurt bij deze Turkse mannen. Ze waren ook erg vriendelijk en wij hebben gelachen.

Als je in Turkije bent, móet je natuurlijk wel een typisch Turkse fotoshoot gaan doen. Een tip hierbij is wel: let op dat je niet belazerd wordt. De fotoshoot is gratis, maar de prijzen van de foto’s torenhoog. Uiteindelijk hebben Didier en ik met de fotograaf de deal gemaakt om 30 foto’s te kopen, op CD! Hij baalde hier van, want bied je namelijk een heel album aan en alle foto’s op foto papier, maar wij Nederlanders kunnen tegenwoordig heel veel als wij de foto’s op CD hebben! (Kruidvat fotoboeken.. Kruidvat fotoprintservice.. ietsjes goedkoper in vergelijking met €600,00)

Dit geldt ook voor het kopen van artikelen, betaal nooit de prijs die ze vragen en loop eerst even de straat helemaal uit om te kijken of je dit artikel niet ergens anders goedkoper kunt vinden. (Hollanders!)

Kortom, Side Star Beach Hotel opnieuw?
Nee, persoonlijk vind ik dit hotel niet geschikt voor jonge stellen. Voor ouderen en stellen met jonge kinderen is dit wel een leuk hotel in het hoogseizoen! (Er zijn wel erg veel Duitsers). Daarbij was het eten ook niet gevarieerd in de week waarin wij hier waren, maar dit kon natuurlijk toeval zijn.  Als je hier heen gaat, vraag echt om een nette kamer met zeezicht! Als je aan een andere kant zit, is dit echt jammer..

Turkije, nog een keer?
Hm.. ik twijfel! Het is een heerlijk land om echt totaal te gaan relaxen, maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar het zuiden van Europa. Dit komt misschien omdat wij niet zulke fijne ervaringen hadden in het hotel en omdat wij in het laagseizoen gingen. Griekenland en Malta lijkt ons wel vet om een keer naartoe te gaan!

Corendon, nog een keer?
Jup! Volgende week vliegen wij met Corendon naar het oude vertrouwde Cala d’Or – Mallorca!

Liefs!

 

2 thoughts

  1. Leuke blog, ook een keer in side geweest maar dan wel een ander hotel. Ik vind Turkse resorts altijd het mooist!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s